Var hittar jag spegeldörrar till mitt hus?
Var finns hundra likadana gamla fönster?
Vem vill köpa mitt gamla taktegel?

BEGAGNAT BYGGMATERIAL

Det rivs hus och det byggs och renoveras hus. För begagnat byggmaterial finns både tillgång och efterfrågan. Det gäller bara att få köpare och säljare att mötas, så att materialet kan komma till nytta istället för att slängas.

HELA SVERIGE SOM MARKNADSPLATS

Vi är sexton intressenter från hela landet som bestämt oss för att gemensamt skapa en marknadsplats för begagnat byggmaterial. Vi representerar kommuner, kommunala projekt och privata företag. Här finns kommunala fastighetskontor, privata fastighetsförvaltare, antikhandlare, avfallshanterare och arkitekter. Tillsammans besitter vi en bred kompetens och vi är överens om att vi inte kan fortsätta att slänga bra och värdefullt byggmaterial på soptippen.

VEM KAN KÖPA OCH SÄLJA?

På vår marknad finns det plats för alla; byggare, rivare och handlare, arkitekter, försäkringsbolag och självklart för allmänheten. Kort sagt har alla som någon gång behöver köpa eller sälja begagnade byggvaror har allt att vinna på att besöka vår databaserade marknad.

VARFÖR DATABAS?

Vi i Bygg Igen ville få till stånd en fungerande marknad, men eftersom materialet är spritt över landet kan det vara svårt att hitta det. För att inte var och en ska behöva resa land och rike kring och leta, valde vi att skapa en databaserad marknadsplats för begagnat byggmaterial.
Detta innebär att även om till exempel det fönster du söker inte finns i din närhet, kan du enkelt hitta det någon annanstans i landet. Kanske är det värt att köpa därifrån. Kontakta närmaste Bygg Igen depå för information om transportkostnader och leveranstider. Vi kan ordna transporten.
Grunden i databasen är ett lagerhanteringsprogram som kan köras i en vanlig PC. Varje depå svarar för inmatning av sina varor och den görs enligt en gemensam standard. På så vis kan man jämföra pris och kvalitet på varor från olika delar av landet. Dess lager knyts sedan samman i vår Internet-server, placerad i Helsingborg, så att du enkelt kan överblicka vad som finns till försäljning.

Författare/rättighetshavare: Anders Thustrup och Karl Ericsson

Sorterade begagnade tegelstenar
Dörr mot vägg
Gammalt dörrgångjärn
Enkupigt tegel
Cheap Nike Air Max, Cheap Nike Air Max 90, Cheap Nike Air Max 1, Cheap Nike Air Max 95, Cheap Nike Air Max Thea, Cheap nike air max 2015, Nike air max UK